Info om Røde Kors MasterCard

I samarbeid med DNB, så har Røde Kors prøvd seg på nye måter å hente inn penger på til sitt humanitære arbeid rundt om i verden. Og dette er en idé man bare må like! Med Røde Kors MasterCard gir du nemlig 1 prosent av hver eneste sum som trekkes fra kortet ditt direkte til den veldedige organisasjonen. Og det beste av alt? Det er ikke du som betaler denne prosenten – den trekkes automatisk når du drar kortet, og betales av banken/kortutstederen. Med andre ord kan du gi så det monner, uten at du behøver å bekymre deg for din egen bankkonto.

Fordeler med Røde Kors MasterCard

Den mest åpenbare fordelen med Røde Kors MasterCard er at du kan gi penger til humanitært arbeid uten å selv måtte tømme sparekontoen. Handler du for 100 000 kroner med kredittkortet i løpet av et år (noe som er veldig trolig dersom man erstatter bankkortet med dette kortet), så vil dette utgjøre 1000 kroner i donasjoner til Røde Kors. Og det er naturligvis ikke dårlig! Røde Kors har som mål å dra inn 1,6 millioner kroner i løpet av 2016 gjennom dette bonussystemet, og dette er helt klart penger som kan komme godt med for organisasjonen.

Utover dette så får du også selv noen fordeler når du velger Røde Kors MasterCard. Blant annet er reiseforsikringen inkludert, hvis du betaler minst 50% av halve reisen med kortet. Du får også tilgang til 32 øre i drivstoffrabatt hos Statoil, samt en rekke andre fordeler der du sparer penger. Hjelp deg selv – og hjelp andre!

Betingelser og priser

Røde Kors MasterCard har betingelser som er minst like gunstige som de øvrige tilbyderne av kredittkort i Norge. Riktignok så er den effektive renten på 31,17% noe høy, men med 45 dager rentefri kredittkort er det ingen grunn til å bekymre seg over dette. Kortet har ikke noe års- eller bruksgebyr, men det koster 30 kroner + 1% av uttakssummen dersom du gjør uttak i minibanker. Den nominelle renten ligger på 21,60 prosent.

Hvordan søke om kredittkortet

Kortet tilbys av DNB/Cresco, men søkes om gjennom egne nettsider til Røde Kors MasterCard. Du søker enkelt ved bruk av BankID – uansett hvilken bank du har. Du kan også søke uten BankID, men søkeprosessen tar da lengre tid. Aldersgrensen for å søke om kredittkortet er at du er minst 18 år gammel, men utover dette er det ingen spesielle vilkår eller krav (du kan ikke ha inkassosaker eller betalingsanmerkninger).